Ouders spelen een belangrijke rol in de culturele opvoeding van kinderen. We delen op dit platform tips om cultuur thuis een plek te geven.

5x handig om te weten voor ouders

Tip 1.

Bekijk op de website van de school van jouw kind(eren) welke cultuuractiviteiten er zijn. Staat dat niet op de site? Vraag het dan na bij de icc-er van de school. Het overzicht van de contactpersonen vind je op deze website.

Tip 2.

Op deze website vind je het overkoepelende programma rondom cultuureducatie. Bekijk op de pagina van het meerjarenprogramma wat er dit jaar gepland staat op de school van jouw kind(eren).

Tip 3.

Cultuurmakers in de regio bieden van alles aan rondom cultuureducatie. Op de lokale kaart zie je wat zij specifiek voor kinderen bieden en neem je direct contact met ze op.

Tip 4.

Onbekend, maakt onbemind: schroom dus niet om vragen te stellen aan de cultuurmakers.  De diverse clubs, instellingen, kunstenaars en verenigingen helpen je graag verder. Het is vaak mogelijk om nader kennis te maken, een kennismakingsles te volgen of meer informatie te ontvangen.

Tip 5.

Cultuur moet je beleven. Corona zet een streep door veel voorstellingen, speurtochten en concerten, maar cultuurmakers staan te popelen. Bezoek -als het straks weer kan- en vind uit wat jij en jouw kinderen bevalt en wat smaakt naar meer. In de regionale kranten en op de websites daarvan staan de meeste activiteiten uit de lokale en regionale omgeving aangekondigd. Ga er op uit!