Naam:
Muziekmakerij Harry van Wijk

Cultuurdiscipline:
Muziek

Biedt:
Graag breng ik de leerlingen in contact met muziek. Dit doe ik met mijn eigen instrument: een combinatie van een klassiek orgel en een synthesizer. Bekende klassiek muziek, eventueel in combinatie met een spreker of poppenspeler! Ik kan verschillende programma’s presenteren:

Peter en Wolf van S. Prokofjev

Carnaval des Animaux van C. Saint Saens

Peer Gynt van E. Grieg

Het verhaal wordt gelezen, door mijzelf of door één van de leerkrachten, en ik speel de muziek. Dit is ook mogelijk in samenwerking met een poppenspeler. Bijzonder attractief!

Biedt aan rondom cultuureducatie:
Naast de uitvoeringen zelf, kan ik één of meer muzieklessen geven aan bovenbouwklassen. Dit kan gaan over het muziekstuk zelf, waarbij ik de kinderen zich zoveel mogelijk laat verplaatsen in het brein van de componist, en hen op deze manier als het ware mee laat componeren.
Het kunnen ook gaan over muziekgeschiedenis en muziekstijlen in het algemeen.

Dit kunnen we in onderling overleg bepalen.

Opvallend:
Het instrument dat ik meeneem, heb ik zelf gebouwd. Het is een speeltafel waarmee ik een combinatie maak van de synthesizer- en de orgelklank. Ik ben hiertoe mede geïnspireerd door de filmmuziekcomponisten John Williams en Hans Zimmer.

Dit instrument geeft de mogelijkheid om grote muziekstukken op een school zelf uit te voeren, zonder dat daar een groot orkest voor nodig is. Als mooie afsluiting van een aantal muzieklessen, of als ‘losse’ uitvoering, is dit voor de kinderen een fantastische belevenis!

Contactgegevens:
Contactpersoon: Harry van Wijk
E-mailadres: harry@harryvanwijk.nl
Telefoonnummer: 06 25126243
Website: www.harryvanwijk.nl
Adres/locatie: Arnhemsestraatweg 85, 6991 AK Rheden